Με μια σχεδία- Νέα κυκλοφορία

Κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης η ανθολογία μικροδιηγήματος « Με μια σχεδία ». Η έκδοση περιέχει περισσότερα από 500 κείμενα συμπολιτών-συμμετεχόντων στον διαδικτυακό διαγωνισμό «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία”» που διενεργήθηκε την περίοδο της καραντίνας.

Η Ξανθή-Τζένη Κατσαρή, φιλόλογος και επιμελήτρια εκδόσεων, γράφει στον πρόλογο: « Η ιστορία αυτής της σχεδίας από χαρτί έχει αφορμή συγκεκριμένη.Την εμφάνιση στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020 του κορονοϊού, και στη χώρα μας, και τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας […] (με) αποκορύφωμα την απαγόρευση, στις 23 Μαρτίου, των μετακινήσεων, με αποτέλεσμα, επιθυμώντας πρωτίστως να νιώθουμε ασφαλείς,να μείνουμε σπίτι. Φυσικά όχι όλοι, αφού επίσημο δεδομένο της εποχής μας είναι πλέον οι άστεγοι. Εξ ου και όταν υπήρξε η ιδέα του Διαγωνισμού μικροδιηγήματος για τη στήριξη των ανθρώπων που “ταξιδεύουν” με το περιοδικό δρόμου Σχεδία, η “επιτελική ομάδα” την υιοθέτησε αμέσως […] γιατί καλό είναι να υπάρχει μια κάποια σχεδία, έστω και από χαρτί,σαν τη Σχεδία τους, για να “επιπλέουν” και οι άστεγοι- και στις 23 Μαρτίου απηύθυνε ανοιχτό διαδικτυακό κάλεσμα “να γράψουμε, μένοντας σπίτι,μια ιστορία με 100 λέξεις : λέξεις- σχεδία, με θέμα “σχεδία”, για τη Σχεδία”.[…] Ό,τι απομένει να ευχηθούμε, στους δύσκολους σήμερα καιρούς, καλοτάξιδη να είναι ετούτη η χάρτινη, των λέξεων, σχεδία της συμμετοχής, της επικοινωνίας και της αλληλεγγύης».

*Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης ΜΚΟ», που εκδίδει το περιοδικό δρόμου «σχεδία».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: